Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Certifikati čajeva

Kupci prilikom kupovine često znaju biti nepovjerljivi vezano uz originalnost, sigurnost i kvalitetu proizvoda koji su im ponuđeni čega, naravno, ni čajevi nisu pošteđeni.

Scajevi-certifikat-kuca-caja-split-300x300a zadovoljstvom ističemo da kupci Kuće čaja Split imaju privilegiju uživati u čajevima vrhunske kvalitete preko jednog od najvećih Europskih dobavljača čajeva iz Njemačke. Međunarodni certifikati za sigurnost i kvalitetu hrane – naši čajevi posjeduju neke od najcjenjenijih:

  • Certifikat IFS 5 – Međunarodna norma za hranu (International Food Standard)
    Predstavlja sustav upravljanja rizikom i kvalitetom namijenjen prehrambenim proizvodima (čajevi uključeni)
  • Certifikat ISO 9001:2000 – Međunarodna organizacija za standardizaciju (International Organisation for Standardisation)
    Odnosi se na proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju hrane (čajevi uključeni)
IFS certifikat  - Međunarodna norma za hranu (International Food Standard) Uslijed rastućih zahtjeva potrošača, povećane odgovornosti prodavača, globalizacije, kao i poštovanja zakonskih obaveza, bilo je neophodno razviti jedinstveni međunarodni standard / normu za kvalitetu i sigurnost hrane što je 2000. god. i napravljeno – razvijena je Međunarodna norma za hranu (International Food Standard – IFS).

IFS certifikat potvrđuje visoku sigurnost i kakvoću prehrambenih proizvoda (čajevi uključeni) jer se radi o jednom od najrigoroznijih standarda za prehrambenu industriju te time i najvažnijim pošto jamči cjelovitu sigurnost proizvedene hrane te omogućava kontinuirano nadziranje razine kvalitete hrane.

Stoga IFS certifikat predstavlja učinkovit alat za provjeru robnih marki i njihovih proizvođača te jamči transparentan i pravedan postupak provjere hrane (npr. čajevi) kao i opstanak na EU tržištu. Ovaj certifikat sa svojim jednoobraznim načinom procjene nivoa kvalitete dobavljača povećava nivo sigurnosti za kupce, dobavljače i korisnike.
Zahtjevi IFS certifikata u vezi sa sistemom upravljanja kvalitetom su:

- dobra proizvođačka praksa (GMP Good Manufacturing Practice)
- dobra laboratorijska praksa (GLP Good Laboratory Practice)
- dobra higijenska praksa (GHP Good Hygiene Practice)

Struktura IFS standarda odgovara strukturi certifikata ISO 9001, sa naglaskom na sigurnost hrane (i čajeva), higijenu, proces proizvodnje i poslovno okruženje. Od 01. siječnja 2008. godine na snazi je IFS certifikat verzija br. 5 koja sadrži čak 250 zahtjeva podijeljenih u 5 poglavlja, a čiji je ponosan vlasnik i Kuća čaja Split.

ISO certifikat – Međunarodna organizacija za standardizaciju (International Organisation for Standardisation)

ISO (Međunarodna organizacija za standardizaciju) je najveća svjetska institucija za razvoj standarda i predstavlja mrežu nacionalnih instituta u više od 150 zemalja. ISO standardi od 1947. god. predstavljaju koncept poslovanja na bazi kvalitete. Najpoznatiji ISO standard je ISO 9000sistem standarda za organizaciju poslovanja. Ovaj model danas je najrašireniji suvremeni način organizacije i upravljanja poslovnim sistemima te predstavlja svjetski standard poslovanja pošto ga je prihvatilo više od 100 zemalja svijeta.

Međunarodno priznati certifikat za upravljanje kvalitetom ISO 9001 namijenjen je za upotrebu u bilo kojoj organizaciji koja oblikuje, razvija, proizvodi, uvodi i održava neki proizvod (npr. čajevi) ili pruža bilo koji oblik usluge (npr. prodaja čajeva). Ovaj sistem ima zahtjeve koje organizacija treba ispuniti ako želi postići zadovoljstvo potrošača kroz proizvode i usluge koji ispunjavaju očekivanja kupaca. Najnovija verzija ISO standarda je 9001:2000, a koji posjeduje naša Kuća čaja Split.
Više...

Domaće ljekovito bilje / biljke / trave – ukratko

vrkutaLjekovito bilje / biljke / trave koristi se tijekom cjelokupnog razvoja čovječanstva i dugi period ljekovito bilje/biljke/trave bile su jedini način liječenja. Zahvaljujući davnim spoznajama o ljekovitosti pojedinih dijelova biljaka čovjek ih je koristio u različitim oblicima, kao suho, sirovo, najčešće kao čaj ili u praškastom stanju (što se češće čini i danas).
Vremenom se razvila tradicionalna narodna medicina karakteristična za sve narode, podneblja i civilizacije. Znanja i iskustva o ljekovitosti koje biljke / bilje / trave posjeduju prenosila su se s koljena na koljeno, najčešće usmenim putem.

Ljekovito bilje/biljke/trave uglavnom ne sadrži tein (kofein), a djeluju antialergijski, antidepresivno, opuštajuće, regenerirajuće, jačaju imunitet te pogoduju kod raznih zdravstvenih stanja.

Poznata je činjenica da su biljke / bilje / trave i čajevi preteča današnjih medikamenata. Pod bilje / biljke / trave spadaju sve kulture osim grma čajevca i rooibosa.

Ljekovito bilje / biljke / trave u tradicionalnoj hrvatskoj medicini ima široku primjenu, stoga je Vaša Kuća čaja Split pripremila široku lepezu domaćeg ljekovitog bilja / biljki / trava – čak preko 40 vrsta: gospina trava, iđirot korijen, kadulja, majčina dušica, biljke protiv heliobaktery (mješavina), preslica, stolisnik, trputac, vrijesak, vrkuta i razno drugo ljekovito bilje / biljke / trave.

Danas smo svjedoci, nažalost, sve veće zlouporabe bilja, odnosno nekontroliranog uzgoja te primjene. Iako je bilje samo po sebi zdravo, za maksimalno ljekovito djelovanje treba ga pravilno pripraviti te posjedovati informacije o namjeni istog.

Kuća čaja Split u ponudi nudi samo domaće bilje kontroliranog (ekološkog) uzgoja, uvijek svježe te mirisno, što je bitno ne samo radi same ugode ispijanja, već i samog djelovanja.

Kada nas kontaktirate, sa zadovoljstvom ćemo Vam pružiti brz i stručan savjet te dati tražena pojašnjenja za ljekovito bilje / biljke / trave i njegovo pravilno korištenje temeljeno na našem dugogodišnjem iskustvu u radu s istima.

Kuća čaja Split:

Okusite vrhunsku kvalitetu uz pristupačne cijene!

Više...

Pu-erh čaj – pravilna priprema

pu-erh-caj02Da biste postigli optimalni organoleptički užitak, pu-erh čaj treba pripremiti prema posebnoj proceduri, kod čega je najvažniji omjer čaja i vode:

Temperatura vode:
Nakon ključanja u čajniku, voda postiže temperaturu od 100°C.

Količina pu-erh čaja:
- na 2,5 dcl vode stavlja se 1 čajna žličica pu-erh čaja
- na 1 l vode stavlja se 1 jušna žlica pu-erh čaja.

Držanje pu-erh čaja u vodi:
Pu-erh čaj se drži u vodi/cjedilu poklopljen između 2-5 minute, a nakon toga se procijedi. Tijekom ovih nekoliko minuta antioksidansi (katehini) izlaze na površinu i imaju bolji učinak na organizam kada se čaj ispija.

Pu-erh čajevi i njihova prosječna cijena u Kući čaja Split kreće se oko 60 kn za 100 grama, što je dostatno za konzumaciju pu-erh čaja za otprilike 21 dan/1L po danu.
Više...

Pu-erh čaj i njegova ljekovita svojstva

Uspješno djeluju kod problema s masnoćom (smanjuju kolesterol) kao i sa prostatom, imaju izrazito antitumorsko djelovanje, pospješuju mršavljenje te povoljno utječu na metabolizam. Odlični su nekalorični osvježivači u toplijim vremenima.

Pu-erh čaj i doba dana za konzumaciju dnevne doze

Najbolje je konzumirati čaj u toku dana, posebice ujutro (razbuđivanje – fokus, probava), tijekom dana prije i za vrijeme fizičkih te psihičkih aktivnosti.
S obzirom da sadrži mnogo teina (kofeina) dnevne doze mogu varirati (individualno), no za izraženiji efekt potrebno je popiti 1 litru čaja dnevno.
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed
mod1mod2

PROIZVOĐAČI

st
wol

POVEŽIMO SE

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook